Turizmus

Kedves Látogató!
 

Nyugalmat árasztó falusi utcák, erőt adó napsütés, árnyas erdei utak, mindezek jól ismert fogalmak, de talán ennél Szentbékkálla többet nyújt. A Káli-medence a mediterráneumhoz tartozik, itt őshonos a mandula és a füge is. A környező vulkánikus hegyeken, kitűnő fehérbort termelnek a helyi szőlősgazdák. A táj a gyaloglónak, lovasnak és kerékpárosnak nyílik meg igazán. Különleges élmény a Szentbékkállai Kőtenger háznagyságú sziklái között sétálni, vagy felkapaszkodva az Öreg-hegy szőlői között, a Fekete-hegy platójára, az Eötvös kilátóból gyönyörködni Keszthelytől Tihanyig a Balaton-felvidék csodálatos panorámájában. Szentbékkálla, egy ideális kiinduló hely a Balaton-felvidéki kerékpáros, gyalogos és autós túráknak.

 

Vendégeink részére szálláshelyek széles kínálata áll rendelkezésre. Településünkön egy élelmiszerbolt, vendéglők és kávézók várják a látogatókat. Évek óta bejáratott, népszerű rendezvényeink: a „Pünkösdi Bortúra”, július végén a „Káli Vigasságok”, szeptember 2. szombatján a Mindszentkállával közösen megrendezésre kerülő „Szüreti Felvonulás”, és december 30-án a falukemencénél zajló hangulatos „Óévbúcsúztató” langallóval és forralt borral.

 

Kulturális téren a csúcsot a július-augusztusban szombat esténként, a későbarokk katolikus templomban felcsendülő „Nyári komolyzenei koncertek” jelentik, a Grazioso Kamarazenekar jóvoltából. A nemzetközi hírnevű előadóművészeket bemutatja, és a zeneműveket ismerteti Kovács Géza, a Magyar Filharmonikusok igazgatója.

Szentbékkálla 2010-ben elnyerte az értékgazdag település címet.

Pünkösdi bortúra Káli vígasságok Szüreti felvonulás Nyári Koncertek
 

Látnivalók

Múzeumok, gyűjtemények

Szentbékkálla információs kiadványa

Eseménynaptár

Térképek

Vissza a főmenübe

HTML Help Site

Copyright © 2008  A honlapot közösségi összefogással a www.kalidekor.hu készítette.